Kategorier
Ekonomi

Sluta ett kapitel i företagsboken

Det svåraste du kan göra är att veta när det är dags att sätta stopp för en dröm, som ett eget företag ofta är. Men det är viktigt att avsluta ett kapitel så att du kan påbörja ett nytt och bättre.

Företag som inte går bra, eller som till och med går i konkurs, är något som händer varje dag under hela året. Det kan kännas som ett stort misslyckande för den som startat företaget, men det behöver inte ha något som helst med det att göra. Alla förutsättningar kan vara rätt och ägaren kan arbeta dygnet runt, men ändå vill det bara inte ta fart. Eller så kan det ha varit ett blomstrande företag som plötsligt går rakt åt skogen. Utan att man vet varför det blev så. Då är det viktigt att man vet när det är dags att trampa på bromsen för att avsluta det kapitlet. En förutsättning för att också kunna gå vidare med ett nytt företag en dag.

Sök själv eller åt någon annan

En konkursansökan är något som du själv kan lägga in om. Det kan vara för att du känner att du inte kan reda ut finanserna och helt enkelt behöver stoppa och avsluta på bästa sätt för dig, din personal och alla som du är skyldig pengar. Men det kan även vara så att någon annan väljer att skicka in en konkursansökan på ditt företag. Det kan vara någon av de som du är skyldig pengar som gör valet. Läs mer om konkurs på denna hemsida: konkursansökan.se