Om oss

Ta kontroll över ekonomin

Vår ambition med den här sidan är att öka kunskapen gällande företagande, skatter, sparande, redovisning och allt annat som rör ekonomi. Många blir rädda i samband med att ordet nämns och den rädslan grundar sig i okunskap.

Ett klassisk exempel på detta är att många privatpersoner inte vågar öppna det orange kuvertet man får som talar om vilken pension man kan förvänta sig. Vi skulle säga att man ska öppna det – möta musiken – och göra något åt saken. Det är aldrig försent att komma igång med ett sparande och att lära sig mer om hur ekonomi fungerar.

Ekonomi finns i allt och ju mer man lär sig, desto roligare blir det. Regler och lagar finns att förhålla sig till och dessa bör man också vara bekväm med: som företagare så kommer en stor del av tiden att läggas på exempelvis redovisning och bokföring. Där måste man ha koll på vad som gäller.

Ta tag i ditt sparande

Ditt eget sparande sätter ton för hur din framtid kommer att se ut. Ju mer du lägger undan, desto mer kommer du att ha i plånboken på ålderns höst. Vi vill visa att sparande är roligt. Att ta tag i det egna sparandet föder en lust. Genom att exempelvis skapa ett ISK-konto och sätta in lite pengar där så kan du själv också styra sparandet baserat på dina kunskaper och på det du själv har läst dig till. Det är inspirerande – men det handlar också om risker som kan göra att pengarna försvinner. Här måste man dels våga prova, men dels också vara medveten om att ett överdrivet risktagande kan få konsekvenser. Det handlar om dina egna pengar och inte om sådana du får då du spelar monopol med familjen.

Vi vill lära dig om ekonomi

Med bakgrunder som ekonomer och med gedigen erfarenhet av redovisning och eget företagande så hoppas vi som ligger bakom sidan att vi kan skapa en bättre kunskap hos våra läsare.

Vi vill visa att det går att få kontroll över ekonomin och detta oavsett om man läser som privatperson eller som företagare. Vi vill göra allt mer tillgängligt och sänka trösklarna lite. Målet är att du ska känna dig trygg, säker och framförallt lust då ordet ekonomi nämns i olika sammanhang. Välkommen!