Kategorier
Solceller

Några anledningar att köpa solceller till din fastighet redan nu

Man kan alltid skaffa solceller till fastigheten nästa år, då de är ännu billigare. Eller är det egentligen bättre nu? Omvärldsläget kan påverka möjligheterna.

Funderar du på att skaffa solceller till din fastighet? Det är en god idé och tiderna har aldrig varit mer lämpliga. Många väljer att vänta tills solcellerna är ännu billigare eller tills bidragen är ännu generösare. Men det finns annat som kan påverka valet av solceller och om du bör överväga att installera solceller redan nu.

Det har hänt oerhört mycket med solceller de senaste åren och tekniken lär ju gå framåt ännu mer. Själva solcellerna blir ännu mer effektiva, ännu tunnare och ännu billigare. Leverantörerna slåss om kunderna och erbjuder den ena rabatten efter den andra. Hur vet man vad som är rätt?

Det kan vara läge att skaffa solceller till din fastighet

Faktum är att du kan tjäna på att köpa solceller redan nu. Solceller består nämligen av halvledare och alla som har följt nyheterna de senaste åren vet att det råder brist på just halvledare. Hela vår moderna värld bygger på tillgång på till exempel kisel. Inget kisel, inga solceller – som det ser ut idag.

Dessutom skiftar fokus snabbt i politiken och bidragen kan minska eller helt dras in när andra kostnader stiger. Det ekonomiska läget är tufft och då måste staten prioritera. Omvärlden påverkar helt enkelt tillgången på solceller och alla i världen vill ha dem. Det kan vara läge att slå till.