Kategorier
Flytt

Företagsflytt – tips och råd inför flytten 

En företagsflytt är en speciell typ av flytt. Det handlar om en massa små detaljer som måste sammanfogas till en större helhet. Att flytta ett helt företag är någonting som kräver kunskap, erfarenhet och en grundläggande, minutiös planering. Det talande är att en företagsflytt måste ske utan misstag. Varje misstag kommer nämligen att innebära en förlust i tid – och ingen annanstans kan devisen om att tid är pengar vara så träffande. 

För – det handlar om just det. Ska man flytta maskiner, möbler, kontorsutrustning, elektronik, datorer, dokument och en massa andra inventarier så måste man göra detta på ett sätt som möjliggör en snabb uppstart i de nya lokalerna.

 Vad händer om en massa saker försvinner? Vad händer om någonting går sönder – och vad händer om man inte hinner packa upp och installera allt i tid? Det innebär att de anställda inte kan komma igång med sina arbeten – och att företaget, som en direkt följd av detta, också kommer att förlora pengar. 

Rätt flyttfirma är ett måste 

Här nedan tänkte vi ge några tips om en företagsflytt och förhoppningsvis hjälpa er till en sömlös, smidig sådan då det väl är dags. Tipsen ser ut som följer: 

  • Planera i god tid. Se till att kontakta en flyttfirma tidigt. De mest erfarna – och de du ska anlita – brukar ha två månader som en absolut måttstock gällande planeringen av en företagsflytt. Planeringen inkluderar allt från inventering, räkna på exempelvis flyttkartonger, på hur många lastbilar som krävs samt på att avsätta tillräckligt mycket personal – och samtidigt också välja en rutt som passar. 
  • Välj rätt flyttfirma. Det här är det absolut viktigaste tipset. En företagsflytt är ingen vanlig flytt och det innebär att man heller inte kan anlita vilken flyttfirma som helst. Man måste säkerställa kvalitet och det gör man primärt genom att A) se över erfarenhet och B) verifiera den genom att kontakta referenser. Tyvärr så ser man att många flyttföretag, på ett mer slentrianmässigt sätt, skriver att de erbjuder en företagsflytt som en del av sina tjänster. Få av dessa vet hur en sådan ska genomföras.